DE CE SA MANCAM MIERE SI IARNA?
DE CE SA MANCAM MIERE ( SI ) IARNA?
Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase si complexe alimente, are capacitatea de a te incarca cu energie. Este un excelent energizant natural si este ideala in perioada de iarna pentru aportul cu totul special de enzime pe care il aduce.
O lingurita de miere, inainte de culcare, te va ajuta sa dormi bine si sa te trezesti odihnit si in forma, pentru ca mierea asigura necesarul de energie pentru creier, in timpul noptii. Mierea hraneste creierul aproape instantaneu, ca urmare a proportiei ideale dintre fructoza si glucoza,
Mierea are capacitatea de a imbunatati eficienta sistemul imunitar si creste capacitatea organismului de a face fata bacteriilor si virusurilor specifice perioadei reci a anului. In plus, mierea are efect antibacterian atat intern, cat si extern, ajutand organismul sa se vindece mai repede. Este excelenta in tratarea herpes-ului, a eczemelor si a articulatiilor dureroase. Continutul special de vitamine, minerale, aminoacizi si bioflavonoide te feresc de toate neplacerile iernii.
Mierea este ideala in cursul dietelor pentru slabit. Are efect laxativ si diuretic ajutand eliminarea excesului de apa din organism ceea ce o face eficienta daca vrei sa slabesti. O lingura cu miere are circa 30-35 de calorii. Aceeasi cantitate de zahar are 40 de calorii, iar o lingura de miere indulceste la fel de bine cum o fac doua linguri de zahar, ceea ce face ca aportul caloric sa fie mult mai mic. Mierea are capacitatea de a stimula digestia, de a activa circulatia sangelui, fapt care contribuie la mobilizarea depozitelor adipoase, mai ales din zona abdomenului. In plus este un excelent diuretic, fapt care recomanda mierea in dieta.
Un efect special este acela de a preveni si combate balonarea, problema specifica perioadei sarbatorilor de iarna, cand abuzurile alimentare si excesul de alimente grase fac din aceasta problema una des intalnita. Mierea intretine flora bacteriana si previne ulcerul gastric.
In perioada sezonului rece, mierea trebuie sa fie nelipsita din dieta, fiind o reala sursa de sanatate si vitalitate. Sunt recomandate doua lingurite de miere pe zi, una dimineata si una seara, pentru a profita de toate beneficiile.
Calitatile pe care le are mierea variaza in functie de sursa de polen folosita de albine. Mierea de salcam, care este si cea mai dulce, este un calmant general si un adevarat balsam pentru stomac. Mierea poliflora este un excelent tonic general, iar despre mierea de tei se poate spune ca este un adevarat somnifer natural.
Pentru detalii suplimentare accesati www.icdapicultura.ro/magazin.
0 Comentarii