Veninul de albine

VENINUL DE ALBINE

Veninul de albine este secretat de glandele specializate ale albinelor lucrătoare și ale mătcilor. Lucratoarele îl utilizează pentru apărarea stupului împotriva intrușilor, iar mătcile pentru a-și elimina rivalele.

Veninul de albine conține o mare varietate de substanțe-amine biogene, peptide, enzime, care în ciuda conotației neplacute asociate denumirii de “venin” sunt foarte importante pentru organismul uman.

Efectele veninului de albine sunt cunoscute din vechime, motiv pentru care produsul a fost utilizat de multă vreme în medicina tradițională.

Metode recente de tratament constau în aplicarea de injectii, aplicarea terapiei cu venin de albine în puncte de acupunctura (apipunctura) conform medicinei orientale. Pentru evitarea durerilor asociate tratamentului clasic cu înțepături de albine sau prin injecții, veninul de albine este componentul activ al unor creme cu aplicare locală sau tehnici fitoterapeutice (Apireven). Principalele afecțiuni în care veninul de albine iși probează eficacitatea sunt cele reumatismale, nevralgiile, scleroza multiplă, dar și de stimulare a sistemului imunitar.

Deschide chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Buna 👋
Te putem ajuta?