Propolisul

PROPOLISUL

Propolisul este un amestec de substanțe rășinoase naturale, ceară vegetală și ceară de albine, colectat de albine de pe mugurii, scoarța si ramurile unor arbori și arbuști, în scopul protejării familiei de albine împotriva bolilor și inamicilor naturali.

Compozitia naturală a propolisului constă în flavonoizi, compuși fenolici, aldehide aromatice, cumarine, vitamine și elemente minerale, care conferă produsului excelente proprietăți menite să asigure menținerea bunei functionalități a organismului.

Propolisul are numeroase proprietăți biologice printre care cele puternic antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene, cicatrizante, anestezice locale. Ca si mierea, propolisul a fost cunoscut încă din antichitate și este actualmente utilizat în întreaga lume ca remediu de uz intern (diabet, cancer, reumatism, afectiuni cardiovasculare, bronhopulmonare și hepatice), dar și extern (afecțiuni dermatologice, arsuri, rani etc.). Lipsa sa de nocivitate a atras atențtia și interesul specialiștilor din nutriție și terapeutică, fiind actualmente considerat unul dintre cele mai interesante și promițătoare resurse naturale ale viitorului.

Deschide chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Buna 👋
Te putem ajuta?