Descriere
POLENOLECITIN 100 g e
Polenul poliflor recoltat de albine este recomandat în carenţele proteice de diferite etiologii şi este cunoscut pentru proprietăţile sale de stimulare a apetitului la copii şi la persoanele în vârstă, sau la cele aflate în convalescenţă după anumite afecţiuni, fiind considerat un „aliment funcţional” capabil să asigure o bună desfăşurare a reacţiilor metabolice.
Polenul este indicat în perioade de efort fizic şi intelectual susţinut, sport de performanţă, competiţii, examene; în perioade de convalescenţă sau creştere accelerată la copii ; perioade de stres, oboseală; avitaminoze, anorexie şi anemii.
Mierea este cel mai remarcabil dintre produsele stupului: obţinută din nectarul florilor sau din secreţiile dulci de pe plante, mierea este cunoscută ca extraordinară sursă de energie, dar şi ca un excelent produs pentru sănătate datorită conţinutului său în minerale, enzime, aminoacizi, vitamine etc.
Mierea este un aliment energetic, având în compoziţie zaharuri (în principal fructoză şi glucoză) direct şi complet asimilabile, scutind organismul de efort în actul digestiei. Este o sursă naturală de carbohidraţi ce poate fi utilizată pentru necesităţile energetice ale organismului (în special la nivel muscular, cardiovascular şi nervos). Datorită valorii sale energetice mari, mierea este recomandată în anorexie, dar și în cazurile de astenie, în stările de convalescență, în oboseală fizică sau intelectuală, conferind rezistență la oboseală, dar și un randament mental mai bun.
Lecitina vegetala contine fosfolipide totale (fosfatidilcolina, fosfatidiletanolamina, fosfatidilinozitol) – constituenti esentiali ai tuturor tesuturilor. Datorită proprietăţilor sale, lecitina ameliorează coeficientul de utilizare al alimentelor, favorizând procesele de creştere şi dezvoltare a organismului; măreşte capacitatea de muncă fizică şi intelectuală; accelerează refacerea organismului după eforturi intense. Scăderea randamentului intelectual (elevi, studenţi etc.) şi fizic (sportivi de performanţă, lucrători care efectuează muncă grea), convalescenţă, nevroze, ateroscleroză, în special în stadiile incipiente şi malnutriţie, sunt câteva dintre situaţiile în care se recomandă utilizarea lecitinei.
Datorită calităţilor sale nutritive şi de tonifiere a organismului, produsul poate fi administrat atât copiilor cât şi adulţilor, precum şi persoanelor ce depun efort fizic şi intelectual.
INGREDIENTE:
polen recoltat de albine, zaharoză, miere de albine, lecitină vegetală
MENTIUNI DE SANATATE SI RECOMANDARI:
-
- îmbunătăţirea randamentului fizic şi intelectual prin susţinerea funcţiei cognitive (capacitatea de concentrare şi memoria atât la tineri, cât şi la persoane vârstnice sau copii cu întârzieri în dezvoltarea psihosomatică)
-
- susţinerea funcţiei normale a ficatului şi refacerea organismului după afectarea funcţiei hepatice
-
- ameliorarea stărilor carenţiale
-
- tonic şi reconstituent general al organismului
-
- menţinerea funcţiei normale a sistemului cardiovascular şi a unui nivel normal al colesterolului seric.
MOD DE UTILIZARE:
Adulţi: câte 1 linguriţă (5g) de 3 ori pe zi, pe întreaga perioadă de efort
Copii: 1 – 2 linguriţe (5- 10g) pe zi , în prima parte a zilei
INFORMATII SUPLIMENTARE:
Se recomanda prudenta la persoanele alergice la polen si/sau cu diabet
VALABILITATE:
9 luni