Ghid de bune practici apicultori – fermieri – Ediția I
Având în vedere serioasele probleme legate de depopulări și mortalități la albine, în urma efectuării de tratamente fitosanitare la unele culturi de interes melifer, este foarte important ca apicultorii să cunoască mai îndeaproape nevoile fermierilor, dar si fermierii să pretuiască mai mult rolul albinei și a celorlalți polenizatori precum și necesitățile acestora.
Considerăm că apicultorii trebuie să aibă o relație cât mai strânsă cu fermierii a căror culturi sunt sursa de hrană a albinelor, asigurând astfel și baza unor importante producții de miere.
În acest scop am asigurat consultanță pentru elaborarea unui ghid de bune practici pentru fermieri și apicultori, ghid pe care îl considerăm esențial în conștientizarea problemelor celor două părți, indisolubil legate prin albine și flori.
Ce facem pentru ca lucrurile să evolueze pozitiv în această relație care ar trebui să fie doar una de câștig pentru ambele părți, similar relației albină-floare?
Un prim pas este publicarea ediției I a acestui ghid care poate fi descărcat in format Pdf și in acest sens asteptăm propunerile dvs de îmbunătățire a ghidului pentru ediția a II-a.
Ghid de bune practici pentru fermieri și apicultori -Ediția I -2018
Elaborat la inițiativa: Asociației Producătorilor de Porumb din România, Asociația Industriei de Protectia Plantelor din România în colaborare cu Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură