Magazin ICDApicultura

FLORI DE MIERE- mierea de rapita

Mierea de rapita este un tip de miere speciala, monoflora, obtinuta din nectar de flori de rapita.
Acest tip de miere are cateva caracteristici unice, cum ar fi un timp de cristalizare rapid si aroma specifica de piper. Mierea de rapita este cea mai cunoscuta pentru proprietatile sale de tratare a ulcerului, dar are si alte efecte terapeutice, precum efecte antibacteriene si antioxidante, proprietati imunostimulatoare usoare, actiune de tonifiere si alte beneficii digestive.
Produsul miere rapita are o textura solida si moale, consistenta este oferita de cristalele fine pe care le formeaza. In general, aceasta se cristalizeaza in 3 pana la 4 saptamani.
Studiile arata ca mierea de rapita are multiple beneficii pentru sanatate, de la ameliorarea digestiei pana la relaxarea sistemului nervos si la imbunatatirea diverselor infectii respiratorii.
Iata care sunt cele mai importante beneficii:
Este un remediu natural pentru gastrita si ulcer;
Zaharurile au proprietati prebiotice usoare, ajutand la hranirea bacteriilor bune din intestine;
Are actiune antibacteriana si antiinflamatoare, ajutand in tratamentul cailor respiratorii superioare precum raceala sau gripa;
Poate inhiba cresterea rezistentei la antibiotic a stafilococului auriu;
Stimuleaza sistemul imunitar;
Calmeaza tusea si amelioreaza durerile in gat;
Este o sursa excelenta de vitamine si minerale;
Are o actiune tonica naturala, cu efect energizant ce ajuta la prevenirea oboselii si a hipoglicemiei;
Este ideala pentru pielea acneica, fiind un exfoliant natural, poate ajuta la desfundarea porilor si la curatarea fetei de impuritati;
Exercita o actiune hepatoprotectoare, ajutand la mentinerea sanatatii ficaului si, indirect, la detoxifierea organismului;

2 comentarii:

Lasa un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Buna 👋
Te putem ajuta?