Descriere
Miere de salcâm
Mierea este o sursă naturală de carbohidraţi direct şi complet asimilabili, scutind organismul de efort în actul digestiei, ce susține necesităţile energetice ale organismului, conferind rezistență la oboseală, dar și un randament mental mai bun.
Pe lângă zaharuri, se regăsesc și elemente nutritive (minerale, vitamine, aminoacizi liberi și enzime) necesare funcționării optime a organismului uman.
Prezența vitaminelor (B1 ,B2, B6, vitamina P, vitamina H, vitamina C, acidul pantotenic, provitaminele A și vitamina K), mineralelor (calciul, magneziu, potasiu etc.) și antioxidanților în miere o recomandă în cazurile de astenie, în stările de convalescență și în susținerea imunității.
Consumul de miere se recomandă oricărei categorii de vârstă:
- în cazul copiiilor favorizează absorbția calciului în oase în perioada de creștere și dezvoltare, împiedicând apariția tulburărilor de creștere;
- în cazul vârstnicilor reduce riscul apariției fracturilor, contribuind la menținerea sănătății sistemului osos și la o recuperare mai rapidă post-fracturi;
- adultului activ îi asigură echilibrul optim de vitamine, minerale și carbohidrați necesar în perioadele de surmenaj și efort fizic și intelectual intens.
Mierea de salcâm se remarcă printr-o aromă discretă fiind preferată pentru îndulcirea diverselor alimente sau băuturi, fără a influența gustul acestora.
Datorită conținutului mare de fructoză, mierea de salcâm poate fi consumată de persoanele predispuse la anemie, favorizând absorbția fierului și cu moderație de persoanele ce manifestă episoade hiperglicemice. Prezența fructozei justifică și acțiunea ușor laxativă a mierii de salcâm.
INGREDIENTE:
miere salcam
INFORMATII NUTRITIONALE/ 100G :
Valoare energetică 1254 KJ/300kcal
Grăsimi – 0
Glucide – 74,5
ATENTIONARI/ INFORMATII SUPLIMENTARE
Cristalizarea mierii este un proces natural și o garanție a calității
VALABILITATE:
24 luni